Data Integratie / Software Engineer (C#. Net)

Wie zijn wij?

De Spliethoff Groep, bestaande uit Spliethoff, BigLift Shipping, Transfennica, Sevenstar Yacht Transport, Wijnne & Barends en Bore, is één van de grootste rederijen in Nederland. Sinds de oprichting in 1921 heeft Spliethoff binnen de scheepvaartsector een uitstekende reputatie opgebouwd als betrouwbare en innovatieve partner met een enorme kennis en ervaring. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

 
Wat ga je bij ons doen?

Als Data Integratie / Software Engineer ben je samen met 4 software engineers in Amsterdam mede verantwoordelijk voor het implementeren van koppelingen tussen de eigen systemen onderling maar ook met externe partijen (klanten, logistieke dienstverleners, haven autoriteiten, douane, etc). De eigen systemen kunnen ofwel in-house ontwikkeld zijn, ofwel gekocht. Systemen staan zowel in-house, maar steeds vaker ook in de cloud. Als Data Integratie Engineer verwachten we dat je in staat bent om goed te communiceren met alle betrokken (business) partijen en zorgt dat integraties goed tot stand komen.

Technologisch is een integratie platform opgezet dat gebaseerd is op API’s en op uniforme connectoren, maar dat ook geschikt is voor de meer klassieke (EDI) berichtvormen die in de transportwereld nog steeds veelvuldig in gebruik zijn. Je komt onder andere de volgende technologieën tegen:

C#.Net / OutSystems; REST API (JSON); SOAP webservices (XML); Integraties op basis van EDIFACT berichten; Microsoft Azure Integration Services en Logic Apps; Map Force van Altova; Visual Studio (Bizztalk Integration Pack); Microsoft SQL.

Idealiter zou je niet hoeven programmeren, maar om moeten kunnen gaan met mapping tools. In de praktijk blijkt dat voldoende kennis van programmeren (C#.Net) goed van pas komt en dus tot aanbeveling strekt.

 

Herken jij je hierin?

 • Je hebt een HBO opleiding richting IT gevolgd.
 • Je beschikt over kennis van (REST) API.
 • Kennis van EDIFACT berichtstructuren is een pré
 • Enige ervaring met bovengenoemde technologieën is een pré.
 • Enige programmeerervaring C#.NET (en eventueel ASP.NET) is een pré.
 • Je bent goed in staat om te communiceren met interne gebruikers, klanten en leveranciers.
 • Je hebt interesse in logistieke processen.
 • Je bent nauwkeurig, flexibel en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
   

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een eigen sportfaciliteit) biedt deze baan je een prettige werksfeer binnen een open en positieve bedrijfscultuur.

 

Beschik jij over de gevraagde kennis en ervaring en wil je in aanmerking komen voor deze functie?

Stuur dan je CV aangevuld met een motivatiebrief naar hr@spliethoff.com.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Peter van de Venne via telefoonnummer 020-4488.577.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.