Marketing Communicatie Manager DYT/Sevenstar

Om onze internationale ambities voor Sevenstar Yacht Transport en DYT Yacht Transport waar te maken zoeken wij een stevige Marketing Communicatie Manager. Hier krijg je de kans om een eigen stempel te drukken op de merkpositionering en de verdere professionalisering van het team.

 Wie zijn wij?

De Spliethoff Groep, bestaande uit Spliethoff, BigLift Shipping, Transfennica, Sevenstar Yacht Transport, DYT Yacht Transport, Wijnne & Barends en Bore, is één van de grootste rederijen in Nederland. Sinds de oprichting in 1921 heeft Spliethoff binnen de scheepvaartsector een uitstekende reputatie opgebouwd als betrouwbare en innovatieve partner met een enorme kennis en ervaring. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

 Je gaat werken voor de merken DYT Yacht Transport en Sevenstar Yacht Transport. Allebei onderdeel van de Spliethoff groep. Beide merken zijn marktleiders in hun segment. De omgeving waarin je gaat werken is een snelle, pragmatische, zowel B2B als B2C omgeving met vestigingen in de hele wereld. Tot de klanten behoren de meest vooruitstrevende bouwers van jachten, jacht managers, jacht bezitters en hun kapiteins.

 Wat ga je bij ons doen?

In deze nieuwe rol geef je leiding aan een team van 3 medewerkers die je deels zelf gaat werven. Daarnaast stuur je enkele bureaus aan op specifieke onderdelen zoals online marketing.  Je rapporteert aan de Managing Director van Sevenstar/DYT maar neemt de meeste beslissingen zelf binnen de strategische kaders. Je positioneert de twee merken duidelijker en vertaalt met het team deze strategie naar concrete marketingmix en middelen. Als B2B allrounder hebben online (social) marketing, e-mail marketing, direct marketing, PR, evenementen en beurzen geen geheimen voor je. Vanuit kennis, ervaring en data win je het vertrouwen van het internationale sales team en weet je hun proactief te verrassen met nieuwe kansen, campagnes en middelen. Vanwege de omvang van het team ben je zelf ook regelmatig uitvoerend bezig op het niveau van campagnes of middelen. Jouw kennis en ervaringen draag je daarmee over aan het team zodat ook zij groeien in hun professionaliteit.

 Kortom, een brede en afwisselende functie waarin je écht jouw stempel mag drukken op twee prachtige internationale merken.

 Je houdt je onder andere bezig met:

 • Leidinggeven aan marketingcommunicatie team en bureaus
 • Verder uitbouwen van de merkpositionering voor de twee merken en vertalen naar concretere acties en communicatiemiddelen
 • Initiëren van campagnes en professionaliseren van bestaande middelen
 • Optimaliseren van de klantreis, vooral in de eerste en laatste fases van het sales proces
 • Enkele keren per jaar rapporteren over de commerciële bijdrage van marketing en communicatieactiviteiten en kansen in de markt
 • Budgetteren

 Herken jij je hierin?

 • Met 10 à 15 jaar marketing en communicatie ervaring weet je wat werkt in B2B
 • Je bent een praktisch denkende gesprekspartner voor specialisten en sales
 • Je vindt het leuk om een creatieve draai te geven aan bestaande middelen en verrast daarmee onze klanten
 • Je ziet kansen in de markt en durft de vrijheid te pakken hier op de juiste manier op in te springen
 • Leidinggevende ervaring is geen vereiste maar wel een pré
 • Je hebt hbo denk- en werkniveau en een marketingcommunicatie opleiding (NIMA-B of hoger)
 • Bereidheid om af en toe naar het buitenland te vliegen
 • Zelfstarter
  Flexibel om kunnen gaan met een dynamische omgeving en daar binnen koers kunnen houden
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Affiniteit met luxe segmenten en de wereld van de (super)jachten

 Wat bieden wij?

Een uitdagende en groeiende (inter)nationale werkomgeving met korte lijntjes in een groeiend luxe segment. De kans om vanaf het begin bij te dragen aan de professionalisering van de marketingcommunicatie en een eigen team op en uit te bouwen. En naast een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden biedt deze baan je een prettige werksfeer binnen een open en positieve bedrijfscultuur.

 Beschik jij over de gevraagde kennis en ervaring en wil je in aanmerking komen voor deze functie?

Stuur dan je CV aangevuld met een motivatiebrief naar bob.vanes@vanessearch.nl

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Bob van Es via telefoonnummer 06-20484609.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.